



Αποστολή Συγκομιδή
Το βιωματικό πρόγραμμα από το αμπέλι στο κρασί του Egg μπορεί να ενταχθεί σε δύο σημαντικές θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Στη θεματική «Φροντίζω το Περιβάλλον – Οικολογία, Παγκόσμια και Τοπική Φυσική Κληρονομιά», καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και τον κύκλο ζωής των φυτών, παρατηρούν πώς αναπτύσσεται το σταφύλι και συμμετέχουν στη φύτευση ενός αναρριχώμενου φυτού. Μέσα από αυτή τη δράση, κατανοούν τη σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος και αναπτύσσουν δεξιότητες υπευθυνότητας και παρατηρητικότητας.
Στη θεματική «Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία, Γνωριμία με Επαγγέλματα», τα παιδιά γνωρίζουν την αμπελουργία ως επάγγελμα και μαθαίνουν τις βασικές διαδικασίες παραγωγής του μούστου. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια συνεργασίας και δημιουργικές δράσεις, ενισχύεται η δημιουργική σκέψη, η πρωτοβουλία και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ενώ τα παιδιά παρατηρούν, περιγράφουν και κατανοούν μια επαγγελματική διαδικασία από κοντά.