Η ιστορία μας

Ελάτε να γνωριστούμε

Γεια σας! Είμαστε η Κατερίνα και η Ναταλία, δύο νηπιαγωγοί που ενώσαμε τη τρέλα μας και την αγάπη μας για τα παιδιά και την εκπαίδευση. Γνωριστήκαμε στις αρχές του 2016, ως συνάδελφοι τότε σε ένα σχολείο, όπου υλοποιώντας δράσεις μαζί με τις ομάδες μας καταλάβαμε ότι μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία. Το 2021 είπαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και έτσι ανοίξαμε τη δική μας επιχείρηση, την “EggΠαίδευση”.

Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί την ονομάσαμε EggΠαίδευση;

Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο. Η ιδέα προέκυψε από την σημασιολογία της λέξης Egg (αυγό). Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η EggΠαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρονια της ζωής του.

Στόχος μας είναι να δείξουμε στο κόσμο ότι η εκπαίδευση μπορεί να γίνει διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους. Οραματιζόμαστε να προσφέρουμε παιδοκεντρικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από το έργο και τη παιδαγωγική φιλοσοφία αξιόλογων επιστημόνων που ασχολήθηκαν με την εκπαίδευση (Piaget , Vygotsky, Montessori κ.α)

Γιατί είναι ωράιο να είσαι παιδί

about564
about532ws

Απευθυνόμαστε σε γονείς και ενήλικες που θέλουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη παιδαγωγική εμπειρία στο παιδί τους. Γρήγορα, εύκολα και απλά. Στόχος μας δεν είναι μόνο η δημιουργική απασχόληση, αλλα και οι ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων μέσα από το παιχνίδι! Γιατί είναι ωραίο να είσαι παιδί!

Επίσης απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές κι άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με το παιδί και αναζητάνε μοντέρνο και λειτουργικό εκπαιδευτικό υλικό για την τάξη τους. Στο κατάστημά μας διαθέτουμε μια ποικιλία εποπτικού υλικού και ειδών διακόσμησης για το χώρο σας! Γιατί ένα λειτουργικό περιβάλλον βοηθάει το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Ελπίζουμε να αγαπήσετε και εσείς την EggΠαίδευση, όπως την αγαπάμε και εμείς και να διασκεδάζουμε παρέα μικροί και μεγάλοι!

Όλα μας τα προϊόντα είναι χειροποίητα και σχεδιάζονται στο εργαστήριό μας.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε χειροποίητα εκπαιδευτικά παιχνίδια, ενναλλακτικά αλφάβητα, συλλογές μαθηματικών, παιχνίδια εκμάθησης, εκπαιδευτικά βαλιτσάκια και βιβλία δραστηριοτήτων, τα οποία σχεδιάζουμε οι ίδιες με βάση την επιστημονική μας κατάρτιση και εμπειρία.

Το κομμάτι στο οποίο επενδύουμε περισσότερο χρόνο είναι η διαδικασία της έρευνας σε περιεχόμενο, υλικά και σε δοκιμές που κάνουμε πριν προτείνουμε ένα προϊον σε εσάς. Ένα παιχνίδι πριν φτάσει στα χέρια σας έχει περάσει από άλλα παιδικά χεράκια για να ελέγξουμε αν πράγματι ενδιαφέρει τα παιδιά, πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά και φυσικά αν είναι ασφαλή.

Χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε πιο ανθεκτικά υλικά, καθώς θέλουμε τα παιδιά να έχουν άμεση επαφή με το εκάστοτε παιχνίδι και να παίξουν πολλές φορές, χωρίς να αλλοιωθεί ιδιαίτερα το προϊόν.

about654
egg

Όλα μας τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Θέλουμε το παιδί να βρίσκει “νόημα” στο παιχνίδι του και να μαθαίνει παίζοντας.

Σε αυτό μας έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η δημιουργία του ήρωα του brand μας, το Egg, το οποίο κινητοποιεί σε πολλά από τα παιχνίδια τα παιδιά να εκτελέσουν τις “αποστολές” του! Δεν είναι απλά δραστηριότητες που κάνετε μαζί με το παιδί, αλλά ένα “κυνήγι” γνώσεων και δεξιοτήτων!

Μετάβαση στο περιεχόμενο