Παιδική εκπομπή: Χαρταετός και Καθαρά Δευτέρα στο σχολείο και στο σπίτι | EggΠαίδευση

Χαρταετός και Καθαρά Δευτέρα στο νηπιαγωγείο

Κλειδί για την ανακάλυψη και την εξερεύνηση της έννοιας Χαρταετός και Καθαρά Δευτέρα στο νηπιαγωγείο είναι η παιδική εκπομπή “Με τα μάτια του Egg“. Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα είναι ο χαρταετός, ένας σύμβολο της ελευθερίας και της ανανέωσης. Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα είναι ο χαρταετός, ένας σύμβολο της ελευθερίας και της ανανέωσης. Τα παιδιά, ειδικά στα νηπιαγωγεία, αγαπούν να κατασκευάζουν τον δικό τους χαρταετό και να τον ανεβάζουν στον ουρανό, αναμένοντας να τον δουν να πετάει ψηλά.

Μέσα από το εκπαιδευτικό βίντεο της παιδικής εκπομπής “Με τα μάτια του Egg”, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Καθαρά Δευτέρα και τον χαρταετό. Το Egg θα τους εισάγει στην έννοια της νηστείας και θα τους δείξει ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά που τρώγονται την ημέρα αυτή.

Επίσης, θα δείξει στα παιδιά πώς μπορούν να κατασκευάσουν εύκολα έναν μικρό χαρταετό. Μέσα από αυτό το βίντεο (Χαρταετός και Καθαρά Δευτέρα στο νηπιαγωγείο), τα παιδιά θα ενδυναμώσουν τη φαντασία τους και θα μάθουν να εκτιμούν τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας τους με έναν παιγνιώδη τρόπο.

Τι είναι η Καθαρά Δευτέρα και το έθιμο του Χαρταετού;

Την Καθαρά Δευτέρα συχνά τρώγονται ειδικά είδη φαγητών που δεν περιλαμβάνουν κρέας ή γαλακτοκομικά, όπως φασολάδα ή ψάρια. Επίσης, τρώγονται και σπεσιαλιτέ όπως τα λαγάνα και η ταραμοσαλάτα.

Το έθιμο του Χαρταετού είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι που παίζεται την Καθαρά Δευτέρα. Τα παιδιά φτιάχνουν χαρταετούς από χαρτί και κορδέλες και τους ανεβάζουν στον αέρα με τη βοήθεια του αέρα.

Εκπαιδευτικό βίντεο "Χαρταετός και Καθαρά Δευτέρα στο νηπιαγωγείο και το σπίτι"

Η παιδική εκπομπή “Με τα μάτια του Egg” προσφέρει ένα εκπαιδευτικό βίντεο που εξηγεί τη σημασία της Καθαράς Δευτέρας και του έθιμου του Χαρταετού. Στο βίντεο, το Egg απαντάει σε ερωτήματα όπως:

✅ Σε αυτό το βίντεο το Egg θα σας βοηθήσει να βρείτε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Τι είναι η νηστεία και γιατί την τηρούμε;
  • Τι είναι η νηστεία και γιατί την τηρούμε;
  • Ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Καθαράς Δευτέρας;
  • Πώς κατασκευάζουμε έναν χαρταετό;

Το βίντεο δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν μέσα από μια ευχάριστη και εκπαιδευτική διαδικασία, ενισχύοντας την κατανόησή τους για τις παραδόσεις και τις γιορτές τους.

Συνοψίζοντας, η Καθαρά Δευτέρα και ο χαρταετός αποτελούν σημαντικά στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης και προσφέρουν στα παιδιά μια ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία και τις αξίες της κουλτούρας τους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά υλικά.

Αν θέλετε, μπορείτε να γράψετε παρακάτω στα σχόλια σε ποιο μέρος της Ελλάδας γιορτάσατε τα Κούλουμα, αλλά και αν σας άρεσε το βιντεάκι Χαρταετός και Καθαρά Δευτέρα στο νηπιαγωγείο… ⬇️

Άντε και Καλά Κούλουμα! 😀

Μην το χάσεις: Πρέπει να το διαβάσεις

Picture of EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο