Μαθαίνω για τις χελώνες καρέτα καρέτα 🐢| 2+1 Φύλλα Εργασίας

Μαθαίνω για τις χελώνες καρέτα καρέτα

Με αφορμή το καλοκαίρι ώρα να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα που ζουν και επισκέπτονται διάφορα νησιά της χώρας μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Το άρθρο “Μαθαίνω για τις χελώνες καρέτα καρέτα ” μπορεί να αξιοποιηθεί και στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Φροντίζω το Περιβάλλον”, στην υποενότητα “Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά” !

Μαθαίνω για τις χελώνες καρέτα καρέτα 🐢

Σε αυτό το παιδικό ελληνικό εκπαιδευτικό βίντεο, το αγαπημένο μας φιλαράκι, το Egg, μας ταξιδεύει στη Ζάκυνθο και στον μοναδικό κόσμο της χελώνας Καρέτα Καρέτα!

Εκεί, το περιμένει η φίλη του η Ελένη, η οποία είναι εθελόντρια στον συλλογο “ΑΡΧΕΛΩΝ” για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.  

Μέσα απο την περιήγηση τους στο θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου θα μάθουν για τα ακόλουθα θέματα:

 🐢 Τι είναι η χελώνα Καρέτα Καρέτα;

🥚 Πώς γεννούν οι χελώνες;

💚 Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις χελώνες;

⚠️ Τι πρέπει να κάνουμε στις παραλίες ωοτοκίας; 

Παιχνίδι παρατηρητικότητας 🧐

Αφού παρακολουθήσετε και επεξεργαστείτε μαζί με τα παιδιά τις πληροφορίες από το εκπαιδευτικό βίντεο του Egg, μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας! Ποιο παιδί θα καταφέρει να βρει και να κυκλώσει όλα τα λάθη της φωτογραφίας;

Μαθαίνω για τις χελώνες καρέτα καρέτα

Φύλλα Εργασίας με θέμα την χελώνα

Τέλος, εκτυπώστε τα δωρεάν φύλλα εργασίας μαθηματικών και εξασκηθείτε στη σωστή καταμέτρηση, στην αποτύπωση των αριθμητικών συμβόλων, καθώς και στη λεπτή κινητικότητα ενώνοντας σωστά και με τη σειρά τους αριθμούς!

φύλλα εργασίασ
φύλλα εργασίασ

Για να κατεβάσετε τα φύλλα εργασίας: Αν είστε απο υπολογιστή 💻, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “αποθήκευση” της εικόνας. Αν είστε από κινητό ή tablet 📱, πατήστε παρατεταμένα την οθόνη μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή “αποθήκευση”. 

Ολοκληρώνοντας είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε τις νέες γένιες για τέτοια ζητήματα είτε ως γονείς, είτε ως εκπαιδευτικοί. Μπορείτε ακόμη, αν αυτή η θεματική ενδιαφέρει τα παιδιά σας, να επισκεφθείτε τους οργανισμούς που δέχονται κοινό όπως είναι το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελώνων αποκτώντας περισσότερες γνώσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των χελώνων!

Γράψτε κάτω στα σχόλια ⤵️ ποιες από τις δράσεις του άρθρου ” Μαθαίνω για τις χελώνες καρέτα καρέτα ” άρεσε περισσότερο στα παιδιά!

Διάβασε και αυτό

EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο