Μαθαινω για το καλοκαιρι στο νηπιαγωγειο ☀️ και στο σπίτι

Μαθαινω για το καλοκαιρι στο νηπιαγωγειο

Καλοκαίρι μου μυρίζει… Πόσα παιδικά τραγούδια έχουν γραφτεί για αυτήν την εποχή! Και πόσο το αγαπούν μικροί και μεγάλοι! Όμως τι γνωρίζουν τα παιδιά για το καλοκαίρι; Σίγουρα ακούγοντας τη λέξη καλοκαίρι μας έρχεται στο μυαλό η θάλασσα, το παιχνίδι στις αμμουδιές, τα λαχταριστά παγωτά, οι διακοπές και πολλά άλλα. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό τα μικρά παιδιά να γνωρίζουν και τι πρέπει να προσέχουν αυτή την εποχή που ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και εμείς πολλές ώρες εκτεθειμένοι σε αυτόν! Έτσι, η ομάδα της EggΠαίδευσης ετοίμασε ένα θεματικό άρθρο με θέμα ” Μαθαινω για το καλοκαιρι στο νηπιαγωγειο και στο σπίτι “!  

Μαθαινω για το καλοκαιρι στο νηπιαγωγειο

Ελάτε να μάθουμε παίζοντας, αλλά και αξιοποιώντας την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς! Παρακάτω μάλιστα θα βρείτε και δωρεάν εκτυπώσιμο υλικό τόσο για το νηπιαγωγείο, όσο και για το σπίτι σχετικά με τους κανόνες του καλοκαιριού.

Μαθαινω για το καλοκαιρι στο νηπιαγωγειο και στο σπίτι

Ας γνωρίσουμε λοιπόν το καλοκαιράκι και από μια άλλη οπτική, αυτή της ασφάλειας και όχι της διασκέδασης! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν ενήλικες και παιδιά τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε για να παίζουμε με ασφάλεια κάτω από τον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πάμε να εξερευνήσουμε τις προτεινόμενες δράσεις;

Σε αυτό το παιδικό εκπαιδευτικό βίντεο ο αγαπημένος μας φίλος το Egg μας μαθαίνει για το καλοκαίρι μαζί με τη φίλη του την καβουρίνα ΛΑ!  Θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν για τα ακόλουθα θέματα:

🌞 Τι είναι καλοκαίρι;

 ⏳ Πόσους μηνες διαρκεί το καλοκαίρι και τι κάνουμε το καλοκαίρι;

🥵 Τι είναι “ηλίαση”;

 👓 Πώς προστατεύομαι από τον ήλιο το καλοκαίρι; 

Αφού παρακολουθήσετε το εκπαιδευτικό βίντεο για το καλοκαίρι μπορείτε να συζητήσετε εσείς τι κάνετε για να προστατευτείτε από τον ήλιο το καλοκαίρι ή τι θα μπορούσατε να κάνετε για την ασφάλεια σας! 

Στη συνέχεια, μπορείτε να αναρτήσετε την εκπαιδευτική αφίσα για το καλοκαίρι στο νηπιαγωγείο αλλά και στο σπίτι, ώστε να μπορούν τα παιδιά να την επεξεργάζονται και μόνα τους! Στην αφίσα υπάρχουν οι 4 βασικοί κανόνες για το καλοκαίρι που μάθαμε παραπάνω οι οποίοι συνοδεύονται και από επιπλέον οπτικό υλικό για να μπορεί ένα παιδί που δεν ξέρει ανάγνωση, να καταλάβει ή ακόμη και να θυμηθεί μόνο του σε τι αναφέρεται ο κάθε κανόνας! 

εποπτικο υλικο νηπιαγωγειου

Κατέβασε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την παιδική αφίσα με τους “4 βασικού ΚΑΝΟΝΕΣ για το καλοκαίρι”

 Το υλικό διατίθεται σε ψηφιακή μορφή και προορίζεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ολοκληρώνοντας τις προτεινόμενες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά μπορεί να προκύψουν αφορμές για νέες δράσεις αλλά και συζητήσεις! Θέστε ερωτήματα ανοιχτού τύπου στα παιδιά και αναστοχαστείτε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που συλλέξατε! Τι έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στα παιδιά; Τι κρατούν τελικά μετά από την επεξεργασία αυτής της θεματικής για το καλοκαίρι;

Γράψτε μας κάτω στα σχόλια ⤵️ ποια από τις προτεινόμενες δράσεις για τη θεματική ” Μαθαινω για το καλοκαιρι στο νηπιαγωγειο και στο σπίτι ” άρεσε περισσότερο στα παιδιά!

Διάβασε και αυτό

EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο