2 + 1 εύκολες δραστηριοτητες για βρεφη 👶🏻 (+12 μηνών)

δραστηριοτητες για βρεφη

Πολλές φορές έχουμε ακούσει την έκφραση: “Τι να κάνω με το μωρό μου στο σπίτι;΄ ή “Ψάχνω να κάνω κάτι δημιουργικό με το μωράκι μου’. Η αλήθεια είναι ότι η δημιουργική απασχόληση των βρεφών στο σπίτι μπορεί να φαίνεται αρκετά απαιτητική, καθώς η προσοχή των μωρών αποσπάται εύκολα.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα της Eggπαίδευσης προτείνει 3 εύκολες δραστηριοτητες για βρεφη στο σπίτι με τις οποίες θα απασχοληθεί δημιουργικά και θα διασκεδάσει το μωράκι σας. Θα χρειαστείτε απλά καθημερινά υλικά με τα οποία θα φτιάξετε πολύ γρήγορα τα παιχνίδια των δράσεων. Ετοιμαστείτε για τρελή διασκέδαση!

* Οι δράσεις προσφέρονται για μωρά άνω των 12 μηνών και με τη συνεχή επίβλεψη του ενήλικα.

2 +1 εύκολες δραστηριοτητες για βρεφη 🍼

Μεγαλώνοντας τα μωράκια σας θα αντιληφθείτε και εσείς οι ίδιοι ότι κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους περισσότερο  τα καθημερινά αντεικείμενα που μπορεί να υπάρχουν σε ένα σπίτι. Όσο ελκυστικά και αν φαίνονται τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο συχνά παρατηρείτε ότι τα μωρά δεν ασχολούνται με αυτά τις περισσότερες φορές. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να οργανώσουμε γρήγορα παιχνίδια με υλικά που έχουμε σπίτι μας.

# 1ο Παιχνίδι: Οι μαγικές σακούλες 🔮

📌  Υλικά: σακούλες με ζιπ, καλαμάκια, ρύζι, φασόλια, ρεβύθια, σιμιγδάλι, αρακά, άψητο ποπ κορν, μακαρόνια, αφρό ξυρίσματος, νερό, καπάκια, ταινία

📌 Περιγραφή: Πάρτε σακούλες με ζιπ που ασφαλίζουν και ρίξτε μέσα διάφορα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Κλείστε τη σακούλα με το ζιπ και ασφαλίστε με ταινία για έξτρα προστασία. Κολλήστε τις σακούλες στο πάτωμα για να μπορεί εύκολα το μωρό να τις προσεγγίζει και να τις επεξεργάζεται.

📌 Στόχοι: 

  • πρώτη επαφή με νέα υλικά
  • εξάσκηση της αφής
  • ενδυνάμωση των άνω άκρων

Αγαπημένα Προϊόντα 📔

# 2ο Παιχνίδι: Η ελευθέρωση των παιχνιδιών 🐅

📌  Υλικά: ζωάκια, κουκλάκια, αμαξάκια (γενικότερα μικρά παιχνίδια), χαρτοταινία

📌 Περιγραφή: Τα αγαπημένα παιχνίδια του μωρού σας παγιδεύτηκαν! Κολλήστε γύρω από το μωρό με ένα κομμάτι χαρτοταινίας κάθε παιχνιδάκι που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια, ζητήστε του να προσπαθήσει με τα χεράκια του να βγάλει την χαρτοταινία πάνω από τα παιχνίδια του με σκοπό να τα ελευθερώσει!

δραστηριοτητες για βρεφη

📌 Στόχοι: 

  • ενδυνάμωση των άνω άκρων
  • εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας
  • εξάσκηση της δεξιότητας κολλάω – ξεκολλάω

# 3ο Παιχνίδι: Τα πολύχρωμα μπουκάλια 🧴

📌  Υλικά: διάφανα μπουκάλια νερού/χυμού, πέρλες νερού, χρυσόσκονη, χάντρες, όσπρια, πετραδάκια, νερό, ταινία

📌 Περιγραφή: Γεμίστε με νερό τα μπουκάλια και ρίξτε μέσα τα υλικά. Τυλίξτε με ταινία τα καπάκια για έξτρα προστασία. Δώστε τα μπουκάλια στο μωρό σας και αφήστε το να παρατηρήσει τα χρώματα και την κίνηση των υλικών. 

δραστηριοτητες για βρεφη

📌 Στόχοι: 

  • ενίσχυση της παρατηρητικότητας 
  • ενδυνάμωση των άνω άκρων
  • εξάσκηση της αδρής κινητικότητας

Η δημιουργική απασχόληση των βρεφών στο σπίτι μπορεί να γίνει παιχνιδάκι αρκεί να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω μας. Πειραματιστείτε με τα υλικά και δημιουργήστε ευφάνταστα παιχνίδια στο λεπτό!

Γράψτε μας στα σχόλια πώς σας φάνηκαν οι δραστηριοτητες για βρεφη και αν υλοποιήσατε κάποια ιδέα. ⤵️

Διάβασε και αυτό

EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο