3 Πασχαλινά κινητικά Παιχνίδια 🥚🤸🏻 🏃 | Ομαδικές δράσεις

3 πασχαλινά κινητικά παιχνίδια για το νηπιαγωγείο

Το Εgg λατρεύει το Πάσχα και για αυτό ετοίμασε 3 ιδέες για πασχαλινά κινητικά παιχνίδια στο νηπιαγωγείο. Αυγά, κουνέλια, καλάθια και όρεξη για ομαδικό παιχνίδι θα είναι τα εφόδια μας για να διασκεδάσουμε. Η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και τα γρήγορα αντανακλαστικά θα είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχουμε τους στόχους των παιχνιδιών.

Αν θες κι εσύ να παίξεις μέχρι τελικής πτώσης με την ομάδα σου τσέκαρε τα ομαδικά παιχνίδια παρακάτω και καλή διασκέδαση.

* Οι δράσεις προσφέρονται για παιδιά άνω των 3 ετών.

3 Πασχαλινά κινητικά Παιχνίδια 🐣

# 1η Δράση : Το πασχαλινό καλάθι 🥚

📌  Υλικά: 4 καλάθια/κουτάκια, μπαλόνια, νερό

📌  Περιγραφή: Φουσκώνουμε ελαφρώς και γεμίζουμε με νερό τα μπαλόνια για να σχηματίσουμε μικρά αυγά. Ζητάμε από τα παιδιά να χωριστούν σε δυο ομάδες και να σχηματίσουν δύο τρένα, ο ένας πίσω από τον άλλον καθισμένοι οκλαδόν. Tοποθετούμε ένα καλάθι με αυγά μπροστά από τον πρώτο παίκτη και ένα άδειο πίσω από τον τελευταίο του κάθε τρένου. 

Ο πρώτος παίκτης πρέπει να δώσει στον δεύτερο πίσω παίκτη το αυγό πάνω από το κεφάλι του. Ο δεύτερος παίκτης πρέπει να το δώσει στον τρίτο κτλ μέχρι να φτάσει το αυγό στον τελευταίο και να το ρίξει μέσα στο καλάθι. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι η ομάδα να περάσει όλα τα αυγά από το ένα καλάθι στο άλλο.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να περάσει πρώτη όλα τα αυγά από το ένα καλάθι στο άλλο.

Tip 1: Φουσκώστε τα μπαλόνια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα μεγάλο αχλάδι. Αυτό θα βοηθήσει, ώστε να μη σπάσει το μπαλόνι και κανείς να μην βραχεί! Ταυτόχρονα, η πιθανότητα να σπάσει το αυγό θα ξετρελάνει τα παιδιά! 😂

Tip 2: Αν κάποιο αυγό/μπαλόνι φύγει από την πορεία του οφείλει ο παίκτης που ευθύνεται για αυτό, να το φέρει πίσω για να συνεχιστεί το παιχνίδι

το καλάθι με τα πασχαλινά αυγά

📌 Στόχοι: 

  • η καλλιέργεια της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας
  • η εκγύμναση του σώματος
  • ο συντονισμός και ο συγχρονισμός των εκάστοτε παικτών
  • η διασκέδαση 

To Newsletter μας!

Θέλεις να λαμβάνεις κάθε μήνα δωρεάν παιδαγωγικό υλικό και ειδικές προσφορές;

# 2η Δράση : Ο κλέφτης λαγός 🐇

📌  Υλικά: ψεύτικο τρισδιάστατο αυγό (ίσως από φελιζόλ) ή μπαλάκι, στεφάνι

📌  Περιγραφή: Τοποθετούμε το στεφάνι στη μέση της αυλής/τάξης και ζητάμε από τα παιδιά να χωριστούν σε δύο ομάδες και να κάτσουν οκλαδόν και εκατέρωθεν του στεφανιού. Η/Ο παιδαγωγός “βαφτίζει” κάθε παιδί της ομάδας με ένα νούμερο (1,2,3).

Προσοχή: Όσα νούμερα δώσουμε στους παίκτες της μιας ομάδας, τόσα θα δώσουμε και στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Θα έχουμε, δηλαδή, έναν παίκτη με τον αριθμό 1 από την μια ομάδα και έναν άλλον παίκτη με τον ίδιο αριθμό από την αντίπαλη ομάδα.

Η/Ο παιδαγωγός, λοιπόν, καλεί κάθε φορά τον κλέφτη λαγό φωνάζοντας ένα νούμερο. Το παιδί που έχει αυτό το νούμερο από τη κάθε ομάδα πρέπει να σηκωθεί γρήγορα και να προλάβει να αρπάξει το αυγό. 

Κάθε φορά που κάποιος παίκτης προλαβαίνει να αρπάξει το αυγό η ομάδα του κερδίζει ένα πόντο. Ορίστε με τα παιδιά στους πόσους πόντους τελειώνει το παιχνίδι.

Tip: Για περισσότερη διασκέδαση μπορεί ο/η παιδαγωγός να φωνάζει περισσότερα από 2 νούμερα. 😉

τα παιδιά σε κύκλο τρέχουν να πιάσουν το αυγό

📌 Στόχοι: 

  • η ενίσχυση της αντίδρασης σε ένα ακουστικό ερέθισμα 
  • η εκγύμναση του σώματος
  • η διασκέδαση 

# 3η Δράση : Πιάσε το αυγό μου 👐🏽

📌  Υλικά: ψεύτικο τρισδιάστατο αυγό (ίσως από φελιζόλ) ή μπαλάκι

📌  Περιγραφή: Τα παιδιά κάνουν έναν κύκλο και ο/η παιδαγωγός μπαίνει πρώτος μέσα στον κύκλο κρατώντας το αυγό. Ξεκινάει να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του/της για μερικά δευτερόλεπτα λέγοντας: “Θα ρίξω το αυγό μου …” και ψάχνει σε ποιον παίκτη θα το δώσει. Όταν αποφασίσει γυρνάει απότομα προς τον παίκτη, τον κοιτάει στα μάτια και φωνάζει το όνομά του (π.χ στην Ελένη) και του πετάει το αυγό. Αν καταφέρει και το πιάσει μπαίνει εκείνος μέσα στον κύκλο και αλλάζουν θέσεις με τον παίκτη που ήταν μέσα στον κύκλο.

Το παιχνίδι συνεχίζεται με τους παίκτες να μπαίνουν και να βγαίνουν στο κύκλο κάθε φορά που πιάνουν το αυγό. Όποιος δε καταφέρει να το πιάσει και του πέσει βγαίνει εκτός κύκλου.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν μείνει ένας παίκτης που έχει καταφέρει να πιάσει το μπαλάκι τελευταίος και είναι ο νικητής.

τα παιδιά σε κύκλο πετάνε το αυγό

📌 Στόχοι: 

  • η ανάπτυξη της ταχύτητας αντίδρασης
  • η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεσμών με το να προκαλέσουμε στιγμιαία βλεμματική επαφή στους παίκτες

Γράψτε παρακάτω στα σχόλια πώς σας φάνηκαν τα πασχαλινά κινητικά παιχνίδια και αν υλοποιήσατε κάποιο με την ομάδα σας… ⬇️

Καλή Πασχαλινή διασκέδαση! 😀

Ψάχνεις ιδέες για Εκπαιδευτικά Πασχαλινά Δώρα; 🤔

Διάβασε και αυτό

EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο