2+1 Κινητικα παιχνιδια στο σπιτι για την περίοδο του καλοκαιριού 🌞

H εικόνα δείχνει παιδιά που παίζουν με το νερό

Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά ετοιμάζονται σιγά – σιγά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, οι ώρες που μένουν πια στο σπίτι είναι αρκετές και πολλοί γονείς αναζητούν λύσεις για να τα απασχολήσουν στο σπίτι.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα της EggΠαίδευσης ετοίμασε 2+1 γρήγορα και εύκολα κινητικα παιχνιδια στο σπίτι για την περίοδο του καλοκαιριού. Ετοιμαστείτε για πολύ παιχνίδι εκτόνωσης μέσα από το οποίο θα διασκεδάσετε, αλλά και θα περάσετε ποιοτικό χρόνο!

2+1 Κινητικα παιχνιδια στο σπιτι για την περίοδο του καλοκαιριού 🌞

Στις προτεινόμενες δράσεις θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά και αντικείμενα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, ώστε να μην μπούμε και σε έξοδα! Στόχος μας είναι να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσει όλη η οικογένεια παρέα! Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

#1ο Παιχνίδι: Βρεγμένες γάτες 🐱

Ποιο παιδί δεν τρελαίνεται να βρέχεται το καλοκαίρι; Σχεδόν όλα είναι η απάντηση για αυτό και το πρώτο παιχνίδι που προτείνουμε είναι οι βρεγμένες γάτες!

📌 Υλικά: νερό, νερόμπομπες ή νεροπίστολα, χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

📌 Περιγραφή: Το παιχνίδι αυτό καλό θα ήταν να παίζεται σε εξωτερικό χώρο, καθώς όπως καταλαβαίνετε θα βραχούμε! Προς αποφυγή λοιπόν τυχόν ατυχημάτων, καλύτερα να παίξετε είτε στο μπαλκόνι σας, είτε στην ταράτσα σας, είτε στην αυλή σας! Το παιχνίδι είναι απλό.

Χωρίζεστε σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα φτιάχνει το κρησφύγετο της το οποίο θα την προστατέψει από την επίθεση που σε λίγο θα δεχθεί από την αντίπαλη ομάδα. Χρησιμοποιήστε καρέκλες, τραπέζια, παιχνίδια των παιδιών και ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς και τα παιδιά προκειμένου να φτιάξετε μια επιφάνεια πίσω από την οποία θα εκτοξεύετε το νερό σας. Όταν οι ομάδες είναι έτοιμες το παιχνίδι ξεκινά.

κινητικα παιχνιδια στο σπιτι

Οι παίχτες κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές επιφάνειες και προσπαθούν να ρίξουν νερό στην αντίπαλη ομάδα. Όποιος βραχεί βγαίνει από το παιχνίδι! Επομένως, θα πρέπει κάθε ομάδα να βρει ένα σχέδιο, ώστε να καταφέρει να εξουδετερώσει όλους τους αντιπάλους πρώτη και εκείνοι να βγουν από το παιχνίδι σαν βρεγμένες γάτες.

Για περισσότερη διασκέδαση φορέστε ρούχα που δεν χρειάζεστε πια και προσθέστε στο νερό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έτσι το νερό θα αφήνει το αποτύπωμα του. Μπορεί κάθε γύρος να έχει και διαφορετικό χρώμα. Στο τέλος του παιχνιδιού, μετρήστε πόσες πιτσίλες από χρώμα «κέρδισε» ο καθένας!

Αγαπημένα Προϊόντα

#2ο Παιχνίδι: Καλοκαιρινός κρυμμένος θησαυρός 💰

Άλλο ένα αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών είναι ο κρυμμένος θησαυρός. Βρείτε παρακάτω τις κάρτες με τις οδηγίες, εκτυπώστε τες και τοποθετήστε τες στα σημεία του σπιτιού που αναγράφει η κάρτα. Αφήστε τα παιδιά να λύσουν τα αινίγματα, να ανακαλύψουν τα στοιχεία και τέλος να βρουν και να αποκτήσουν τον θησαυρό.

📌 Υλικά: Κάρτες με στοιχεία και αινίγματα, θησαυρός

📌 Περιγραφή: Αφού εκτυπώσετε τις κάρτες με τα στοιχεία και τα αινίγματα, τοποθετήστε κάθε κάρτα στο μέρος του σπιτιού ως εξής:

 • Κάρτα 1: Κουζίνα
 • Κάρτα 2: Υπνοδωμάτιο -κρεβάτι
 • Κάρτα 3: Τουαλέτα – ράφι με σαμπουάν
 • Κάρτα 4: Γραφείο παιδιού
 • Κάρτα 5: Ντουλάπα παιδιού
 • Κάρτα 6: Παπουτσοθήκη
 • Κάρτα 7: Μπαλκόνι – τραπέζι
 • Κάρτα 8: Σαλόνι -καναπές
 • Κάρτα 9: Αποθήκη
 • Κάρτα 10:Μαμά – Μπαμπάς
 • Κάρτα 11: Κατάψυξη
καρτες για κρυμμενο θησαυρο
καρτες κρυμμενου θησαυρού δεύτερο μέρος

Για να κατεβάσετε τα φύλλα εργασίας: Αν είστε απο υπολογιστή 💻, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “αποθήκευση” της εικόνας. Αν είστε από κινητό ή tablet 📱, πατήστε παρατεταμένα την οθόνη μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή “αποθήκευση”. 

Έπειτα, αφού έχετε τοποθετήσει σωστά τις κάρτες στα αντίστοιχα μέρη του σπίτιού κρυφά από τα παιδιά, διαλέξτε ποιος θα είναι ο θησαυρός. Μπορεί να είναι κάτι που τα παιδιά σας έχουν ζητήσει. Για παράδειγμα μπορεί να είναι ένα παγωτό, ένα γλύκισμα, ένα δώρο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε εσείς.

Έχοντας λύσει όλα τα διαδικαστικά, πάμε να παίξουμε! Δώστε την πρώτη κάρτα στα παιδιά και το παιχνίδι ξεκινά. Οι ενήλικες μπορούν να ενεργούν υποστηρικτικά στο παιχνίδι δίνοντας επιπλέον tips αν τα παιδιά δυσκολεύονται πολύ να βρουν τη λύση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία- κάρτες.

#3ο Παιχνίδι: Καλοκαιρινό παιχνίδι επιβίωσης 🏃‍♂️

Ας μετατρέψουμε το σπίτι, την βεράντα ή την αυλή μας σε πίστα με αγωνίσματα και το παιχνίδι κίνησης και ταχύτητας ξεκινά!

📌 Υλικά: 

 • 2 πάζλ με ίση ποσότητα κομματιών
 • 2 μπαλίτσες
 • 2 σκαμπό
 • 1 τραπέζι
 • 4 πλαστικά μπουκάλια νερού με λίγο νερό

📌 Περιγραφή: Έχοντας ορίσει το χώρο όπου θα παίξετε, οι δυο ομάδες ξεκινούν από το ίδιο σημείο αφετηρίας. Στο σημείο αυτό, βρίσκεται μία μπάλα για κάθε παίχτη, την οποία θα πρέπει να έχει μαζί του μέχρι το τελικό στάδιο του παιχνιδιού. Με το σφύριγμα του διαιτητή οι παίχτες παίρνουν τη μπάλα στα χέρια τους και ξεκινούν. 

Οι παίχτες κρατώντας στα χέρια τους πάντα τη μπάλα τους θα πρέπει να περάσουν πάνω και κάτω από τα εμπόδια. Πρώτα θα πρέπει να περάσουν πάνω από το σκαμπό της διαδρομής τους και έπειτα κάτω από το κοινό εμπόδιο που είναι το τραπέζι.

Η εικόνα απεικονίζει ένα παιδί που περνά κάτω από εμπόδια

Στη συνέχεια, μπροστά τους θα βρουν από ένα παζλ. Θα πρέπει να το ολοκληρώσουν σωστά και γρήγορα, ώστε να περάσουν στους στόχους. Απέναντι τους θα πρέπει να στηθούν 4 μισογεμάτα μπουκάλια νερού για κάθε παίχτη.

Όποιος παίχτης καταφέρει να ρίξει πρώτος/η όλα τα μπουκάλια με τη σειρά, είναι ο νικητής!  Ορίστε μαζί με τα παιδιά στους πόσους πόντους νίκης λήγει το παιχνίδι και καλή διασκέδαση!

Αυτά ήταν τα προτεινόμενα Κινητικα παιχνιδια στο σπιτι που μπορείτε να οργανώσετε και να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας! Εφοδιαστείτε με πολύ κέφι και καλή διασκέδαση σε όλους!

 Γράψτε κάτω στα σχόλια ⤵️ ποιο από τα καλοκαιρινά κινητικα παιχνιδια στο σπίτι παίξατε με τα παιδιά και σας άρεσε περισσότερο.

Διάβασε και αυτό

EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο