Μαθαίνω τα 9+1 βασικα συναισθηματα ❤️

βασικα συναισθηματα

“Τι να κάνω όταν το παιδί μου θυμώνει; Πώς να το μάθω να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του;” είναι κάποιες μόνο από τις πιο συνηθισμένες ερώτησεις/ ανησυχίες γονέων που μεγαλώνουν μικρά παιδιά!

Για να μπορέσουμε ωστόσο να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, θα πρέπει πρώτα να είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν έστω τα βασικα συναισθηματα και μπορούν να τα αναγνωρίσουν! 

Για το λόγο αυτό, η ομάδα της EggΠαίδευσης δημιουργήσε ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό βίντεο με θέμα τα 9+1 βασικα συναισθηματα! Το υλικό αυτό μπορεί να αξιοποιήθει είτε από γονείς σττο σπίτι, είτε από εκπαιδευτικούς σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική δομή.

Ειδικότερα για τα σχολεία μπορεί να ενταχθεί στο εργαστήριο δεξιοτήτων “Ζω καλύτερα – Ευ Ζην”, στην υποενότητα “Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη”

Μαθαίνω για τα 9+1 βασικα συναισθηματα 🧡

Στο παιδικό εκπαιδευτικό βίντεο, το αγαπημένο μας Egg, μας μαθαίνει 10 από τα βασικότερα συναισθήματα μας! Το Egg μαζί με τους φίλους του μας μαθαίνουν για τη Χαρά, τη Λύπη, τον Φόβο, τον Θυμό, τη Ζήλεια, την Ντροπή, την Έκπληξη, την Αηδία, την Βαρεμάρα, την Ηρεμία.

Το βίντεο χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος το Egg παρουσιάζει 10 βασικά συναισθήματα στα πλαίσια της συναισθηματικής αγωγής των παιδιών. Στο δεύτερο μέρος τo Egg προτείνει ένα παιχνίδι συναισθημάτων μέσα από το οποίο τα παιδιά θα κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματα με τη βοήθεια βιωματικών ιστοριών.

Γράψτε κάτω στα σχόλια ⤵️ ποια από τα 9+1 βασικα συναισθηματα που παρουσιάστηκαν παραπάνω γνωρίζει ήδη το παιδί σου; Για ποια θα ήθελες να του μιλήσεις ή να τα επεξεργαστείτε λίγο παραπάνω;

Μην το χάσεις: Πρέπει να το διαβάσεις

Picture of EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλειών και υπηρεσιών. Όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η Εggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο